luni, septembrie 25, 2006

Primul foc

De fapt al doilea, ca primul a fost discutia de vineri seara cu sefa.

Care a fost OK. Prima reactie a fost sa rada, probabil era 'anesteziata' dupa toate meciurile din zi, asa ca nu mai avea resurse pentru mai mult la lovitura asta. Apoi a urmat o discutie, in care eu i-am explicat care-mi sunt motivele (cat de diplomat am putut) iar ea... n-a incercat sa ma faca sa ma razgandesc. A vrut doar sa se asigure ca plec la mai bine, ca nu ma pripesc. Pentru ca se astepta sa plec, fusese avertizata de cand m-am mutat in departamentul ei, adica acum vreo cinci luni. Spera doar ca n-o sa se intample asa de repede.

Cred ca a inteles cate ceva din ce i-am spus. Din pacate nu cred s-o ajute prea mult pe viitor, pentru ca-s atatea probleme in firma asta din punctul de vedere al unui tanar angajat care vrea sa invete multe si sa urce repede... incat n-are ea cum sa-i tina pe loc pe viitorii ocupanti ai unui post de BI specialist, sau cum s-o mai numi.

M-am simtit putin cam prost ca nu i-am spus exact unde plec si ca voi continua sa invat si sa foloses 6 Sigma (si ca mai sper si la o certificare intr-un viitor apropiat). M-am simtit putin ca o tradatoare, si cred ca asta o sa-i lase un oarece resentiment (faptul ca i-am ascuns o parte din adevar, vreau sa zic). Dar asta e... atat m-am priceput, atat am facut... Data viitoare sper sa ma pricep mai bine.

Si azi, cum ziceam, al doilea foc - o discutie foarte interesanta cu fostul meu director, de la Financiar (AD). Care mi-a zis ca sunt o pierdere valoroasa pentru firma, si ca el nu m-ar lasa sa plec. E putin cam tardiva aprecierea asta, avand in vedere ca n-a schitat nici un gest atunci cand s-a discutat mutarea mea la BI. Atunci era momentul sa-mi spuna ce nu fac bine indepartandu-ma de financiar, ca asta e domeiul din care se scot cei mai frumosi bani in piata actuala, ca asta imi ofera un confort si o stabilitate, ca asta stiu sa fac, si fac bine, am cap si cunostintele necesare, si e pacat sa renunt pentru niste vise trecatoare specifice varstei.

Prea tarziu, imi pare rau. Acum nu cred ca se astepta sa ma razgandesc. I-am si zis ca ar fi cea mai mare prostie, avand in vedere ca am mai avut o tentativa de plecare, dupa care nu mi-a mers tocmai bine (cam anul trecut pe vremea asta). Sa fac a doua oara aceeasi greseala ar fi dovada clara de prostie!! (Ceea ce sper ca nu e cazul...)

In schimb mi-a dat niste sfaturi, care cred ca-mi prind bine, avand in vedere ca sunt inca derutata si indecisa in ceea ce priveste viitorul meu profesional (ca si cel personal de altfel), la fel de derutata ca acum un an, cand am avut aceeasi discutie cu AD. Mi-a zis ca-mi ureaza succes, ca spera sa-mi fie bine acolo unde plec, si spera ca macar sa ma apuc de ACCA. Si daca fac asta, ma lasa sa ma joc linistita vreun an-doi cu 6 Sigma, ca sunt asigurata; n-o sa dispar din piata.

I might just do that!

Cel putin nu mi-a zis (cu aerul ala gretos de fals) ca spera sa pastram legatura. Cum au facut altii, de care nici nu vreau sa cometez.

Cred ca-s vreo doi-trei oameni care ar vrea cu adevarat sa pastreze legatura cu mine dupa ce plec. Si eu cu ei.

Etichete: